Skip to main content

Vježbati cijelu godinu ili samo 3 mjeseca prije mora? Dakle, dragi moji sadašnji i budući klijenti da prvo razjasnimo, pilatesom se ne mršavi. Ukoliko se upisujete na neki od programa, prvo se dobro raspitajte što je potrebno baš za vašu građu i vaše potrebe jer ukoliko se upišete na pilates i ne vidite rezultate koje ste željeli ostvariti (mršavljenje, gubitak kilaže..) time ćete samo potaknuti nezadovoljstvo sami sa sobom.

Dakle neka vam prvi korak bude pametan odabir programa koji je upravo za vas, a drugi korak odabir studija, centra, dvorane u kojoj ćete trenirati. Treći korak bi pak bio da se konzultirate s trenerom, stručnom osobom o svojim ciljevima i željenim rezultatima. Četvrti korak bi bio upisati se i redovito pohađati program za koji ste se odlučili.

Zašto redovito? Jer bez 2-3 puta dolaska tjedno nećete moći vidjeti napredak, poboljšanje ili minimalnu promjenu. I peti, zadnji korak, nemojte odustajati kada vidite rezultate, neka vam to bude samo dodatni poticaj za daljnje vježbanje, a nekome možda i poticaj na više treninga tjedno.

Kako bi ti koraci izgledali kod nas?
1. KORAK – Želiš reformer
2. KORAK – Studio PLANK
3. KORAK – Želiš ojačati muskulaturu, povećati stabilnost i mobilnost zglobova i sačuvati kosti
4. KORAK – Vježbajte 3 puta tjedno na reformeru ili možda kombinaciju 2 puta tjedno s 3. treningom pilatesa 🙂
5. KORAK – Dajte povoda meni, svom treneru, da vam ojača intenzitet treninga